Cluny Carpet Celebration

It is with great delight, relief and a huge sense of achievement that we announce the laying of a new carpet in Cluny Hill College’s elegant dining room. Described by Peter Caddy as “a large wood-panelled, bay-windowed dining room jutting out towards the golf course so that one appeared to be floating above the trees in the grounds below”, this room is everyone’s favourite. It has been the scene of countless happy meals, birthdays, ceilidhs, theatrical performances and celebrations over the last 28 years and it is a great joy to see it restored to its former glory.

This grand old building, built at the end of the 19th century as a health spa was managed by our founders Peter and Eileen Caddy and Dorothy Maclean from 1957 to 1962. Eileen had received guidance that Cluny was to be a Centre of Light and that is what it became when the Foundation bought it in 1975 to become its main educational workshop centre. In 2000 and 2001 it underwent complete electrical rewiring and refurbishment but the 25 year old carpet in the dining room remained threadbare and needy.

Cluny residents supported by guests and the rest of the Foundation began a focused fundraising campaign in 2002 which got off to a healthy start with a £4000 gift from one of our Trustees. In the last year money was raised through brunch sales, ‘Cluny Unplugged’ concert evenings and many tireless and creative acts of manifestation.

The last of the required sum was given by the Foundation and the carpet was duly ordered from Inverness. Amazingly the much-loved design of the old carpet was still available so the look of the dining room remains unchanged although richer in colour and much softer on the feet. Regular visitors will notice that the carpet no longer covers the whole length of the room as there is now a more hygienic and efficient wooden floor where the food tables stand.

On 23rd May at Friday dinner we will both welcome the new carpet and send appreciation to the old one, parts of which will continue to do service in other rooms in the building.

This entry was posted in Community News. . Bookmark the permalink.